vrijdag 28 oktober 2011

3, 2, 1....



Het is 28 oktober 2011.
Een digitaal klokje op de laptop waar dit eerste bericht op wordt getypt, geeft 10:28 uur aan.

Het blog Brainbow@Venture wordt gelanceerd!



Brainbow @Venture is een samenwerking tussen Nathalie Wielinga, José Jansen-Gulen en Renske de Korte. Drie vrouwen die één en dezelfde passie delen: onderwijs verbeteren.

Ik hoor u denken: “Sterkte…”. Inderdaad; dat is precies wat we nodig hebben. En juist daarom hebben wij dit blog in het leven geroepen.
Via dit forum zullen wij meer draagvlak creëren voor de integratie van EQ (emotionele intelligentie) en SQ (spirituele intelligentie) in het onderwijs. Met het toelaten van deze twee elementen denken wij een knop om te kunnen zetten in de manier van lesgeven en de omgang met een bijzondere generatie: de confettigeneratie; of de studenten van nu.

Ook zullen wij verder kijken en wagen we een sprong naar de arbeidsmarkt. Onderwijs en arbeidsmarkt beïnvloeden elkaar over en weer op groot vlak. Wanneer wij verandering willen zien in het onderwijs dient ook de arbeidsmarkt betrokken te worden.
Maar om mensen te kunnen overtuigen van de integratie van EQ en SQ in het onderwijs (en binnen de arbeidsmarkt) dienen we eerst te overtuigen van het nut hiervan. Onder andere dit blog zal daar aan bijdragen.

De komende week is de openingsweek van Brainbow@Venture. Elke dag zal één van de zeven topics die dit blog vertegenwoordigen zich aan u voorstellen. Momenteel leest u over onze activiteiten. Elk topic heeft zijn eigen kleur zodat u deze straks gemakkelijk terug kan vinden. Welke topics er volgen is een verassing en we raden u dan ook aan elke dag van deze week even op dit blog te kijken om u te laten inspireren en informeren. Wanneer u geïnteresseerd bent kunt u zich aanmelden door uw e-mailadres te verstrekken zodat u bij een nieuw gepost blog een email van ons ontvangt.


Wij hopen u nieuwsgierig te hebben gemaakt naar ons blog en zijn van plan u behalve nieuwsgierig ook laaiend enthousiast te maken over onze visie op onderwijs en de daaruit voortvloeiende projecten die wij in de toekomst zullen verwezenlijken.

Kijk gerust nog even verder en lees over ons onder Wie zijn wij? Wanneer u zelf ook iets toe heeft te voegen aan dit blog horen wij dit uiteraard graag! U kunt hiervoor contact opnemen met ons via de pagina contact.

Nog een heel fijne dag en vergeet morgen niet met ons tweede topic kennis te maken!

Groeten,
Brainbow @Venture











Geen opmerkingen: